European Family Justice Center Alliance publiceert factsheets COVID-19

De European Family Justice Center Alliance (EFJA) heeft verschillende facsheets opgesteld over de impact van Covid-19 op slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Covid-19 dwingt slachtoffers nog meer dan gewoonlijk in een situatie waarbij ze nauwelijks ontsnappingsmogelijkheden hebben en sterk in het vizier zitten van de pleger.

De EFJCA heeft voor de diverse beroepsgroepen praktische tips op de website geplaatst.

Er zijn in totaal acht factsheets gepubliceerd. Deze zijn zowel in het Engels als in het Nederlands  beschikbaar. Onderwerpen zoals ‘Hoe ga je als professional om met de veranderende omstandigheden?’ ‘Hoe kan ik veiligheid zo optimaal bereiken?’ ‘Wat zijn mijn mogelijkheden?’ ‘Hoe realiseer ik zo snel mogelijk online hulpverlening en bereikbaarheid?’ komen hierbij aan de orde.

De EFJCA is de overkoepelende organisatie van de Family Justice Centers in Europa. De centra zijn meerdere Europese steden actief, waaronder een in Tilburg. In een Family Justice Center zit de gehele keten die betrokken is bij de aanpak van huiselijk geweld - politie en justitie, reclassering, opvang en hulpverlening – fysiek in één gebouw. Slachtoffers kunnen daar naar binnen gaan, direct aangifte doen en hulp, opvang en politiebescherming krijgen.

Éen gezin, één plan

Onder het motto Één gezin, één plan staat een vast, deskundig team van hulpverleners, politie en justitie ter beschikking van de cliënt. Het team voert onderling overleg en werkt een gezamenlijke aanpak uit.