Campagne rondom seksueel misbruik van kinderen: #durftezien

Op 11 december is de campagne #durftezien gestart. De campagne is een initiatief van Stichting Wij zijn M, Centrum Seksueel Geweld en zedenrechercheurs en schrijvers van het kinderboek ‘Sam en het niet leuke geheim’.

Veel mensen willen of kunnen niet geloven dat seksueel misbruik van kinderen bestaat in hun eigen straat, wijk, vereniging of binnen de eigen familie- of vriendenkring, aldus de initiatiefnemers. Met de campagne willen zij bereiken dat mensen gaan nadenken over wat hun ongemak en wegkijken kan doen met de slachtoffers. ‘Door als volwassenen te zeggen ‘ik durf te zien’, maken we het voor kinderen gemakkelijker om hun verhaal te vertellen, zodat het misbruik kan stoppen’ (centrumseksueelgeweld.nl, 2023). 

Meer informatie over de campagne vindt u op de website van het Centrum Seksueel Geweld: https://centrumseksueelgeweld.nl (bron).  U kunt er ook de campagnematerialen downloaden.