E-nieuws Huiselijkgeweld.nl - 30 oktober 2019

Nieuwsbrief van de website huiselijkgeweld.nl. Nieuws, publicaties en bijeenkomsten rond de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Huiselijkgeweld.nl vernieuwd

De website huiselijkgeweld.nl is vernieuwd. De site heeft nu de huisstijl van de Rijksoverheid. Daarbij is ook de weergave op tablets en smartphones aanzienlijk verbeterd.
lees meer

Valente nieuwe naam branchevereniging vrouwenopvang

De Federatie Opvang en RIBW Alliantie gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder de naam Vereniging Valente. Valente is vanaf dat moment de branchevereniging voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en beschermd & begeleid wonen.
lees meer

Weinig zicht op jonge slachtoffers van seksuele uitbuiting

Jonge slachtoffers van seksuele uitbuiting in Nederland raken steeds meer uit beeld, terwijl een gecoördineerde aanpak uitblijft. Hierdoor komt de bescherming van en ondersteuning aan slachtoffers van mensenhandel in gevaar. Dit blijkt uit de Slachtoffermonitor mensenhandel 2014-2018.
lees meer

Pleidooi voor betere hulp misbruikte jongens

Jongens die seksueel worden misbruikt moeten beter worden geholpen. Daarvoor pleiten verschillende organisaties die zich inzetten voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Uit cijfers blijkt dat jongens ontzettend weinig in beeld zijn.
lees meer