Lokale Alliantie Leidschendam-Voorburg

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. 

Ongevraagd dure spullen kopen met de pinpas van vader of moeder; een zorgverlener die opeens geldproblemen heeft; de goede buur die ‘helpt’ bij het internetbankieren… Financieel ouderenmisbruik vindt ‘achter de voordeur’ plaats en blijft daardoor helaas regelmatig onopgemerkt. Om dit probleem te bestrijden hebben professionals door het hele land het initiatief genomen om lokale allianties te vormen.

Netwerk

Een lokale alliantie is een netwerk van (commerciële en niet-commerciële) private en publieke deelnemers die hun kennnis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers aan allianties zijn bijvoorbeeld Veilig Thuis, politie, notarissen, wijkverpleegkundigen, banken, ouderenbonden, thuiszorg, bewindvoerders, gemeenten, (thuis-)zorginstellingen, etc. Binnen een lokale alliantie ontstaan zogenoemde ‘korte lijntjes’: de diverse disciplines leren elkaar kennen en trekken gezamenlijk op.

Voor de professionals biedt de lokale alliantie de mogelijkheid om te leren samenwerken met voorheen ketenvreemde partners en gezamenlijk een aanpak (door) te ontwikkelen. Partijen die deelnemen aan een lokale alliantie weten elkaar daardoor ook buiten de bijeenkomsten om makkelijker te vinden in gevallen van een niet pluis gevoel of spoed.

Leidschendam-Voorburg

Ook in Leidschendam-Voorburg bestaat sinds 27 november 2019 een alliantie van private- en publieke partijen die zich gezamenlijk inzetten om financieel ouderenmisbruik te voorkomen en te stoppen. 

Contact

De partners van de alliantie trekken samen op in kennisdeling, voorlichting en advisering en kijken graag in overleg met u wat we kunnen doen tegen financieel ouderenmisbruik.

Mocht u meer willen weten over financieel ouderenmisbruik of een vermoeden hebben dat dit plaatsvindt dan kunt u bij de alliantie terecht met geanonimiseerde (casus)vragen. Deze vragen kunt u melden bij het Sociaal Service Punt via info@sociaalservicepunt.nl.