Achter de voordeur

Danny Ghosen spreekt in de VPRO-serie Danny's wereld twee slachtoffers die jarenlang zijn mishandeld door hun partner. Ook praat hij met een dader die zijn vriendin jarenlang mentaal en fysiek mishandelde. Vooral jonge vrouwen krijgen ermee te maken, zo blijkt ook uit het CBS-rapport dat deze week verscheen. Huiselijk geweld vindt vaak achter gesloten deuren plaats waardoor het verborgen blijft voor de buitenwereld.

De slachtoffers erkennen dat ze lang niet inzagen hoe ernstig hun situatie was. Ook de mensen om hen heen hadden geen idee. 'Als je er zelf inzit dan zie je het gewoon niet... ondertussen heeft hij heel je leven gesloopt. Nooit heeft iemand ingegrepen.' Danny spreekt ook een dader van huiselijk geweld. Achteraf begrijpt hij niet waarom zijn ex-vriendin ondanks de fysieke en mentale mishandelingen bij hem bleef. 'Als iemand je zoiets aandoet ben je wel bijna gek om toch bij iemand te blijven.'

  • Bekijk deze aflevering op YouTube.