Blinde vlekken en botsende beelden bij partnergeweld en complexe scheidingen

Deze publicatie biedt inzichten en tips voor een effectievere samenwerking bij partnergeweld en complexe scheidingen. Van botsen naar verbinding tussen het sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein.

Wanneer gezinnen te maken hebben met partnergeweld en complexe scheidingen, is een goede samenwerking tussen het sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein belangrijk. Professionals uit deze domeinen staan rondom het gezin en dragen een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ieder van hen wil het beste voor ouders en kinderen, toch kunnen verschillen in denkbeelden, overtuigingen en ideeën over de juiste aanpak tot botsingen leiden.

De nieuwe publicatie van het NJi, Movisie en het CCV benadrukt het belang van drie centrale vragen als hulpmiddel om samenwerking te verbeteren en gezamenlijke oplossingen te vinden. Het legt uit hoe professionals elkaar kunnen helpen bij het vinden van blinde vlekken en het loslaten van oordelen over elkaar. Ook biedt het inspiratie voor het aangaan van dialoog, wanneer de samenwerking vastloopt. Tot slot staat er in de publicatie een kort en bondig totaaloverzicht van de aanpak van partnergeweld en complexe scheidingen.