Bewaarboekje 'Zo regel ik mijn testament'

Dit bewaarboekje van het Nationaal Ouderenfond helpt lezers bij het maken van keuzes rondom nalatenschap. Daarnaast bevat het boekje een handig afvinklijstje ter voorbereiding van een bezoek aan de notaris.

Nalaten is een belangrijke beslissing en kan veel vragen oproepen. Wat wilt u doorgeven aan anderen wanneer u er niet meer bent? Wat heeft een bijzondere plek in uw hart en wat wilt u meegeven aan uw dierbaren? En hoe regelt u dat?

Om een testament te maken, is een notaris nodig. Een testament is namelijk alleen rechtsgeldig als het door de notaris is vastgelegd. Door hoofdstuk voor hoofdstuk het boekje te doorlopen gaat u goed voorbereid naar de notaris. Hierdoor neemt u het heft in eigen handen en krijgt u helder welke vragen u wilt bespreken.

U kunt dit boekje gebruiken als een persoonlijk document. Ingevuld biedt het een overzicht van uw bezittingen en/of schulden, wensen en boodschappen aan degenen die u achterlaat als u er niet meer bent. Voor uw dierbaren is het fijn als dit boekje op een plaats ligt waar zij het kunnen vinden.