E-nieuws Huiselijkgeweld.nl - 20 december 2019

Nieuwsbrief van de website huiselijkgeweld.nl. Nieuws, publicaties en bijeenkomsten rond de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Nieuws

Derde voortgangsrapportage GHNT

Ministers De Jonge (VWS) en Dekker (Rechtsbescherming) hebben op 17 december de derde voortgangsrapportage van het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) naar de Tweede Kamer gestuurd.
lees meer

Nieuwe subsidiemogelijkheden onderzoeksprogramma GHNT

Voor het onderzoeksprogramma Geweld Hoort Nergens Thuis (GHNT) zijn twee subsidieoproepen gepubliceerd: een voor (vroeg)signalering en een voor 'regie en samenwerking bij huiselijk geweld en kindermishandeling'.
lees meer

Paus schaft geheimhoudingsregels kindermisbruik af

Paus Franciscus heeft een geheimhoudingsregel afgeschaft rond kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Alle medewerkers binnen de kerk zijn voortaan verplicht om verdenkingen van seksueel misbruik bij de lokale politie te melden.
lees meer

Subsidie voor aanpak 'verborgen vrouwen'

Er komt volgend jaar een subsidie om (eergerelateerd) geweld tegen vrouwen te bestrijden, om migrantenvrouwen uit een isolement te halen en om 'schadelijke traditionele praktijken' tegen te gaan.
lees meer

D66 en SP: 'Politie moet ouderverstoting aanpakken'

Gescheiden ouders die tegen de regels in hun kinderen voor zichzelf houden, moeten standaard door de politie worden aangepakt. Dat hebben D66 en SP aan minister Dekker (Rechtsbescherming) voorgesteld.
lees meer

Kijk voor meer nieuws op www.huiselijkgeweld.nl

Publicaties

Kamerbrief over derde voortgangsrapportage GHNT

Minister De Jonge en minister Dekker informeren de Tweede Kamer in deze brief over de derde voortgangsrapportage programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT).
lees meer

Verboden huwelijken

Dit rapport bevat de resultaten van een onderzoek naar de werking van de Wet tegengaan huwelijksdwang in de praktijk.
lees meer

Ik ben meer dan mijn problemen

Met dit onderzoek wil de Kinderombudsman meer zicht krijgen op wat het voor kinderen betekent als er sprake is van meerdere problemen in hun leven. In dit rapport pleit zij voor een integrale aanpak voor kinderen met meerdere problemen in de thuissituatie.
lees meer

Help!, ook na mijn 18de

Er moet gespecialiseerde en doorlopende zorg komen voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. Anders is het risico groot weer in handen te vallen van een uitbuiter. Dat blijkt uit onderzoek dat Defence for Children - ECPAT heeft laten uitvoeren.
lees meer

Kijk voor meer publicaties op www.huiselijkgeweld.nl