Equalcity toolboxen inclusie en bescherming mensen met migratieachtergrond

Vanuit het internationale project Equalcity zijn toolboxen gemaakt voor gemeenten en eerstelijnszorg. De toolboxen zijn gericht op het bevorderen van inclusie en bescherming van mensen met een migratieachtergrond die risico lopen op seksueel en gendergerelateerd geweld (SGBV) of SGBV hebben meegemaakt.

De toolboxen hebben als thema's: lhbtiq+, vrouwen en meisjes met een migratieachtergrond, gezinnen met een migratieachtergrond en er is een toolbox over alleenstaande minderjarigen met een migratieachtergrond.

De toolboxen zijn beschikbaar in verschillende talen en gratis te donwloaden van de website van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). 

Het Equalcity project wordt gefinancierd door de Europese Unie.