E-nieuws Huiselijkgeweld.nl - 21 september 2020

Nieuwsbrief van de website huiselijkgeweld.nl. Nieuws, publicaties en bijeenkomsten rond de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Nieuws

Huiselijk geweld in de Rijksbegroting 2021

Welke plannen heeft het kabinet volgend jaar op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling? Een greep uit de Rijksbegroting 2021.
Lees meer

Steeds minder vechtscheidingen

Het aantal conflictscheidingen is de afgelopen tien jaar enorm gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar ter gelegenheid van de tiende Dag van de Scheiding. 
Lees meer

Kerkelijk platform tegen misbruik en huiselijk geweld

Kerkelijke meldpunten, koepels en christelijke hulp- en onderwijsorganisaties hebben samen één online platform gelanceerd tegen grensoverschrijdend gedrag binnen de kerk en huiselijk geweld: Veiligekerk.nl.
Lees meer

Kinderopvang heeft moeite om kindermishandeling met ouders te bespreken

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en hun leidinggevenden vinden het lastig om met ouders in gesprek te gaan bij een vermoeden van kindermishandeling. Dat constateren Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling binnen de branche.
Lees meer

'Meer oog nodig voor kinderen van ouders met verslaving of psychische problemen'

Gemeenten, zorgverzekeraars en ggz-instellingen moeten een doorbraak forceren om passende hulp te bieden voor kinderen van ouders met psychische problemen en/of een verslaving. Dat zegt de nieuwe voorzitter van het Landelijk Platform KOPP/KOV, Denis Wiering.
Lees meer

Meer meldingen verkrachting, maar minder aangiften

De politie heeft de afgelopen jaren meer meldingen over verkrachting ontvangen, terwijl het aantal aangiften juist afnam. Het aantal rechtszaken en veroordelingen van daders van verkrachtingen bleef vrijwel gelijk. 
Lees meer

Kijk voor meer nieuws op www.huiselijkgeweld.nl

Publicaties

Special Augeo Magazine 'Kinderen en seksueel geweld'

Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan, heeft de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in samenwerking met Augeo Magazine een special uitgebracht over seksueel geweld en uitbuiting van kinderen.
Lees meer

Huiselijk geweld in de coronatijd

Tijdschrift De Psycholoog sprak onder anderen met klinisch psycholoog Iva Bicanic en Veilig Thuis-voorzitter Debbie Maas over huiselijk geweld in de coronatijd. 
Lees meer

Trouw - Dubbelinterview huiselijk geweld

René Haring sloeg zijn vrouw, Philomenia Arissen werd geslagen door haar man. Ze zijn nu allebei hulpverlener en willen de kennis van de ex-pleger en het ex-slachtoffer samenbrengen.
Lees meer

Dubbele diagnose en SOS training

Dit proefschriftartikel, gepubliceerd in Tijdschrift voor Psychiatrie,  gaat onder meer in op de effectiviteit van de groepsinterventie SOS training bij patiënten met een dubbele diagnose. 
Lees meer

Interview Olcay Gulsen

Olcay Gulsen maakte de indringende tv-serie Olcay & huiselijk geweld waarvoor zij sprak met slachtoffers en daders. In oktober werkt ze mee aan een bijeenkomst van de Alliantie Verandering van Binnenuit voor Tweede Kamerleden. Movisie interviewde Gulsen over haar drijfveren.
Lees meer

Beantwoording Kamervragen over psychische mishandeling

Minister De Jonge (VWS) heeft Kamervragen over psychische mishandeling beantwoord. 
Lees meer

Kijk voor meer publicaties op www.huiselijkgeweld.nl

Agenda